Verslag jeugd Cursus karpervissen 2024

We begonnen in ons clubhuis met maar liefst 16 kinderen voor onze karpercursus. Nog nooit waren er zoveel kinderen hiervoor aangemeld, dank jullie wel voor het vertrouwen in me.

De eerste week leerden we een onderlijn te maken met maar een paar dingen, hoe simpel kan het toch zijn of niet?? Daarna met de overgebleven tijd gingen we nog met zijn allen naar de plas om daar te leren in te gooien en op de plek te komen waar we ongeveer wilden liggen, stokken de grond in, piepers leren installeren en hoe boilie’s te bevestigen. Toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.

Verrassing! Week 2 gingen we met zijn allen aan de Berenkuil vissen met feeders en enkele vaste stokken met elastiek, iedereen viste per 2 en er werden er een hoop gevangen, er werd zelfs een graskarper gevangen van meer dan een meter lang op de vaste stok, alleen de stok vond het niet zo leuk, die brak uiteindelijk, helaas kwijt gespeeld de vis hierdoor. Onze voorzitter was er deze middag ook en die zag hoe geslaagd deze middag geworden was.

Week 3 was een beetje een herhaling van week 1 en toen ging het uiteraard allemaal wel wat sneller en konden we iets meer tijd doorbrengen aan de waterkant.

Week 4 gingen we voor de examen dag naar de Berenkuil terug om daar heerlijk heel veel vissen te gaan vangen, ook was onze penningmeester er deze dag en die hield zelfs een wedstrijdje met een van de jeugd karper vissertje en volgens mij ging het een beetje gelijk op hihi. Ja en Inge ging van hot naar her om vragen te stellen aan de cursisten maar wederom deden deze het super en zijn ze weer allemaal geslaagd.

Ik wil mijn dank uitbrengen aan Hendrik voor de sponsering van al deze weken op de Berenkuil, we hebben ervan genoten met z`n allen!!!

Ook mijn dank aan al de vrijwilligers die me geholpen hebben de meesten zelfs 8 weken lang.

Antoine, Rien van den Broek, MathijsJan, Jesper en Wesley van de Pol, en alle ouders die me geholpen hebben in die weken. Ook wil ik de mama van Nick, Miranda bedanken voor het sponsoren van ijsjes wat hebben de kinderen hiervan genoten.

Dank jullie wel allemaal

Groetjes Inge