Samen vissen

Hoop Op Geluk zal in 2020 van start gaan met het “samen vissen project” dit project is doelgericht op het vissen met bewoners van diverse  zorgcentra’s.

Waarom samen vissen.

Een kwart van de bewoners van een zorgcentra komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Vissen is een fantastische manier om deze mensen mee naar buiten te nemen en weer in contact te brengen met de natuur.

Met het samen vissen project wordt de zorginstelling in contact gebracht met onze plaatselijke hengelsportvereniging
Hoop Op Geluk, zodat wij onderling een visdag  voor de bewoners kunnen plannen. Foto: Sportvisserij Nederland Foto: Sportvisserij Nederland

De kosten.

De kosten voor een visdag zijn gratis voor zorgcentra’s, de hengelsportvereniging bepaald samen met de zorginstelling  welk viswater geschikt is om dit uitje te kunnen realiseren en wanneer er gevist kan worden. In de gem Nijkerk hebben wij hier ruim voldoende geschikt viswater voor waar de dag georganiseerd kan worden. Hoop Op Geluk zorgt voor alle benodigdheden zoals hengels, aas, voer en de ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen.

De zorginstelling.

In overleg met de zorginstelling bepalen wij hoe de bewoners van en naar het viswater gebracht worden en welke begeleiding er noodzakkelijk is voor de bewoners, dit houd dus in dat wij ook gebonden zijn aan begeleiders vanuit de zorginstelling. Zorgtechnisch gezien kan het voorkomen dat bewoners bepaalde zorg nodig hebben, denk hierbij aan medicijn gebruik en bepaalde hulpmiddelen zoals stoelen, eten en drinken. Dit zal dan ook door de zorginstelling zelf geregeld moeten worden, wel kunnen wij van Hoop Op Geluk hierin met u mee denken over de mogelijkheden. Om dit proces te versterken werken wij samen met Sportvisserij Nederland en het IVN.

Aanmelden samen vissen.

Zorginstellingen kunnen zich direct aanmelden voor een dagje samen vissen.
Via het aanmeld formulier kunt u de gegevens van uw zorginstelling ingeven en er wordt
automatisch contact met u opgenomen. 2020-SV-002 2020-SV-logo-svn 2020-SV-logo-ivn