Zaterdag 23 maart 201, opschoondag.

Een dag met een zwart randje, dat merk je gelijk s `morgens al bij binnenkomst. De meesten condoleren elkaar met het verlies van ons erelid Rien Buitink. Daar wordt ook het meeste over gesproken, hakt er wel even in.

Na een lekkere bak koffie moet er toch weer gewerkt worden, de ploegen worden verdeeld al zijn er wel een paar kleine ploegjes en voor de botenhaven helemaal geen ploeg. Nou ja, de 25 aanwezigen hebben weer zat te doen. Opruimen langs de vaart, de polder en de plas, snoeien langs de plas, de bijenwal weer bijwerken, stekken nummers bijwerken waar nodig, in het clubhuis verschillende verbouwinkjes en onderhoud. En ik ben vast wel wat vergeten maar wark zat.

Henk ging tegen 10.30 uur een rondje maken met koffie en paasbrood en degene die bij het clubhuis in de buurt waren genoten er daar van. Snel weer verder want het is super weer dus we kunnen goed door. Misschien dat het door het mooie weer komt dat de opkomst minder is, de vissers krijgen met dit weer de kriebels weer?
Er werd weer ontzettend veel vuil opgehaald, je verbaast je elk jaar weer wat mensen in de natuur weggooien, zelfs zakken met huisvuil vind je langs de vaart! En ook bijzondere vissoorten! We hebben nu het bewijs dat er wel degelijk meerval in de vaart zit, we vonden een dode meerval die ca. 1 meter moet zijn geweest. Tevens een bijzondere snoek met een gebit in! Is er iemand die zijn gebit is verloren dit jaar aan de vaart? Wij hebben hem in het clubhuis liggen nu. Er gebeurt altijd wel wat aan de vaart…

 
Tussen de middag lunch met snert, roggebrood met spek en lekkere belegde bolletjes van de gemeente Nijkerk. Daar kregen we ook allemaal een leuk aandenken van. Natuurlijk verzorgde de gemeente Nijkerk ook weer de nodige gereedschappen en handschoenen e.d. de snert was trouwens weer heerlijk, bedankt Griet!

Na de middag gingen er een paar op huis aan, de rest ging nog even door. Zo tegen 15.30 was iedereen weer bij "de Visburg"  terug voor een drankje. Het was een schitterende dag, weinig wind en een heerlijk zonnetje, maar wel een met een zwart randje. Rien we gaan je missen!Pier en Wipper.