Onbeheerde tenten op de stek en onbeheerde hengels in het water zijn verboden!

We lopen nu in het begin van het seizoen al direct weer tegen een paar ergernissen bij plas Watergoor aan. Het gaat dan met name om ruimte laten voor onderhoud, onbeheerde tenten (of ander gezegd kamperen!).

Al sinds jaar en dag is het niet toegestaan om visstekken bezet te houden als je niet vist.
Dat betekent dat er geen tent of iets dergelijks op visstekken staan waarvan niet gevist wordt.
Een tent of ander shelter mag alleen gebruikt worden als ondersteuning tijdens het vissen.
Alle andere vormen worden gezien als kamperen en dat is niet toegestaan!

Verder is het onder de nieuwe voorwaarden van de VISpas niet toegestaan om je visplek te verlaten en je hengels onbeheerd in het water achter te laten.
We willen daar best coulant mee omgaan. Je kunt gerust een biertje drinken bij de buren, maar als je stek de hele middag onbeheerd is, dan zit je echt fout! Ook hier geldt, als je de visstek ongebruikt laat voor meerdere uren, dan gaat je tent ook weg zodat een ander van de visstek gebruik kan maken. Wijzen naar de ruimte die ergens anders is, is dan niet aan de orde.
Daar kun je bij terugkomst zelf ook gewoon gaan zitten!

Houdt ruimte voor onderhoud.
Het terrein rondom de plas moet onderhouden worden. Dat doen onze vrijwilligers op de zaterdagen en in de zomer ook op de maandag- en dinsdagavonden. We wijzen er al jaren op dat de tenten zo geplaatst moeten worden dat voertuigen kunnen passeren. Het is immers soms (en zeker in de winter en het voorjaar) noodzakelijk om de loonwerker met zwaar materieel te laten werken en dat moeten we op de plek kunnen krijgen! Het is heel erg vervelend en vooral erg kostbaar als wij een loonwerker ingehuurd hebben die dan steeds de discussies over het verplaatsen van tenten moet afwachten voordat hij verder kan.
Als we vroeg genoeg weten dat er zwaar materieel ingezet wordt op een bepaalde datum dan kondigen we dat normaal gesproken via de website aan. Dat lukt echter lang niet altijd omdat we van de loonwerker soms een gereduceerde prijs aangeboden krijgen als deze onze opdracht als stopwerk kan gebruiken.