Landenwedstrijd Polen Nederland 15 t/m 17 september 2017

Vrijdag 15 september was het dan eindelijk zover, de 4e landenwedstrijd Polen - Nederland ging beginnen!
Na maanden van voorbereiding (begint eind november 2016 al) gaan ze dan eindelijk weer strijden om de eer, nou ja strijden…. Iedereen is op tijd en ondanks het slechte weer en voorspelling is de sfeer eigenlijk meteen al goed. Binnen even tijd voor een bakkie en dan de loting, leuk was dat Kamil de Nederlandse koppels opriep om te loten en Andries de Poolse koppels, probeert u straks de lijst met deelnemers maar eens op te noemen. Wie weet wat voor vreselijke dingen Andries heeft geroepen? Maar wel leuk, het geeft meteen al aan dat er een soort verbroedering is die de hele wedstrijd door bij iedereen voelbaar was. Na de loting op naar de stek, er was gekozen om de voorzijde leeg te houden, niet verkeerd want met de bbq daar en de vele bezoekers is het niet echt rustig daar.
Zaterdagmorgen komen ze met slaperige koppen "de Visburg"  in, even lekker ontbijten en warm worden want het lijkt wel winter zo koud. Die nacht zijn er maar twee vissen gevangen, niet veel maar iedereen houd goede moed. Zaterdag einde middag de gezamenlijke BBQ, sommige bestuursleden die langs kwamen om even een half uurtje de sfeer te proeven bleven wel erg lang hangen. Er werd zelfs gefluisterd langs het water dat ene Diwk wel erg veel van de Poolse Slwkowa??? had geproefd en die heeeeel ewg lekkw fond. Of het waar is, wie zal het zeggen. Zeker is dat het lekker was (ik bedoel nu de BBQ) en er meer dan genoeg was. Zelfs zoveel dat de volgende dag na de wedstrijd de rest op het rooster lag, en het smaakte nog best! Die nacht weer 2 vissen gevangen. Helaas voor de Poolse deelnemers alles bij de Nederlanders, de Poolse deelnemers hadden nog een hulp paus ingevlogen maar dat mocht helaas niet baten.
 
Zondagmorgen, lekker ontbijt met warme tosties, als ontbijt hoor ik u denken? Jazeker, na weer een koude nacht moet er goed voer in en het liefst warm. Iedereen snel weer naar de stek want nu moest het gebeuren! Er werd nog 1 vissen gevangen…
Klokslag 12 was het over en uit. Gelukkig wel droog inpakken na al die regen en wind. Clubhuis in na buiten even heet vlees te hebben gegeten met frites voor de prijsuitreiking.
2e secretaris Gert van Beek had de eer om de prijzen uit te reiken en hij begon met eerst de geschiedenis van de landenwedstrijd nog eens aan te halen. Wilt u die weten doe dan volgend jaar mee, verteld hij het misschien nog eens ;-)
Hierna vroeg hij achtereenvolgens een applaus voor: Andries en Kamil voor de organisatie en Wojtek voor de sponsoring en hulp het hele weekend, alle mensen achter de bar die het eten en drinken verzorgden, de wegers en andere helpers, de terreinmensen voor de fantastisch gemaaide stekken, de vissers voor hun sportiviteit en als laatste voor de hulp paus. Allen kregen een warm gemeend applaus.

Hierna werden de winnende koppels 3 t/m 1 naar voren gehaald voor de eretekens en een ruim gevulde enveloppe. Ook het koppel met de zwaarste vis kreeg een beker en een visreis naar Polen. Leuk detail is dat het winnende koppel Lucas en Robert vorig jaar ook 1e waren en de reis wonnen.
Hierna werden alle andere koppels naar voren gehaald voor een herinneringsmedaille en net als alle vissers een goodiebag met onder andere monsters van voedingssupplementen voor sporters (die kunnen Pier en Wipper wel gebruiken met hun afgetrainde lichaam). Ook de wegers mochten een mooi T-shirt uitzoeken en een mooi mok.
Vergeet ik bijna te vertellen dat er zaterdag en zondag een filmploeg van p-tv.nl bij was die zeker nog een reportage op facebook zet van dit weekend.

Uitslag:
1e Lucas en Robert tevens zwaarste vis;
2e Rien en Dave;
3e Owen en Wilco.

Wat een weekend, wat ging er mis, super slecht weer en slechte vangsten.
Wat ging er goed, super eten en BBQ (ja is ook eten…), mooie prijzen en vooral super sfeer en sportiviteit!
Een weekend die we niet snel vergeten zullen.

Wij hopen dat we niemand zijn vergeten maar zou dat zo zijn dan nogmaals iedereen bedankt voor het vele werk en voor de gezelligheid.


Pier en Wipper.


PS de foto`s zijn van Chantal en nog een paar onbekende fotografen, bedankt!