Kerstwedstrijd 15-12-2018                                 
Dit was de laatste wedstrijd van het jaar 2018 en zoals gewoonlijk ging het om een koppelwedstrijd waarbij er geloot werd wie je koppelmaat zou worden, altijd weer een verrassing met wie je die wedstrijd gaat vissen.
De locatie was dit keer in de Arkervaart bij Rootselaar waar voor onze dank voor het beschikbaar stellen van het terrein. Nu is dit wel een speciale wedstrijd waar het niet alleen gaat om het resultaat maar vooral ook om gezelligheid, saamhorigheid en plezier.
Er werd ook maar drie uur gevist met een half uur pauze. Dat half uurtje hadden we wel nodig want in de pauze werd er een lekkere bak met snert, broodje rookworst en een warm houdend drankje geserveerd door de barcommissie.

In eerste instantie hadden tweeëntwintig man zich opgegeven waaronder ook het voltallige dagelijkse bestuur, maar wegens omstandigheden hebben drie man zich moeten afmelden dus bleven er negentien over. Twee van hen moesten met longontsteking in bed blijven, beiden van harte beterschap!

De loting die verricht werd door de kerstman begon om 8:30 uur in het clubhuis “ De Visburg” die voor deze gelegenheid in kerstsfeer was versierd door Henk Stob van de barcommissie, erg mooi gedaan.
De smiley ging dit keer naar het koppel Gerrit Livestro en Ben van Ekkel , een verrassingsbon aangeboden door Hengelsport Centrum Nijkerk, nog bedankt Martijn.
Omdat er een oneven aantal deelnemers was moest er een het zonder koppelmaat doen en dit keer was voorzitter Dirk Wever de klos. Er is hem aangeboden om met twee hengels te vissen maar dat heeft hij afgewezen omdat hij volgens eigen zeggen toch voor twee vangt..... ;-)

Nu de wedstrijd:
De omstandigheden waren niet zo best want er stond een ijzige koude zuid/oostenwind die het vissen toch wel lastig maakte en de vis liet zich niet gemakkelijk vangen.
De vangsten bestonden voornamelijk uit het formaat klein tot zeer klein waaronder veel baarsjes. Toch zijn er altijd vissers die ook maatse voorns kunnen vangen en vandaag was dat het koppel Gert Worst en Mees Hofland met 3,680 kg waarmee ze op de eerste plaats eindigden.
Heren gefeliciteerd met dit resultaat.

Na afloop allemaal naar het clubhuis waar de voorzitter iedereen bedankte, met name alle vrijwilligers die deze dag weer tot een succes hadden gemaakt. Eigenlijk was iedereen vandaag winnaar ook de uitgenodigde ereleden want we gingen naar huis met een luxe kerststol en een lekkere fles wijn.
                                                                                                                                     
Met dank aan onze sponsors                                                         
Hengelsport Centrum Nijkerk  en Henri & Herman Opel Amersfoort               
              
                                                                                                                   


De wedstrijd commissie,
Frits Coert & Hans Kraak
Vrijdag al alles klaargezet Nee, die waaien er niet af want ze zijn magnetisch! Deze mannen hielpen mee met opbouwen. Gert en Bren bedankt! De Visburg in kerstsfeer Hoeveel jaar staat deze kerstman al op de bar?
Leuke sfeer De kerstman en zijn maat
Dirk alleen met al zijn vrienden, Toch viste hij er nog een paar koppels af! Mees vangt een doekje, naast hem koude Worst
Het was koud duss... Warme worst en snert voor de kouwe vissers Voorzitter Dirk met een kerst warmtepak Sabina en Kees eten zelf ook wat, na eerst de vissers te hebben voorzien.
Griet en Henk ook druk met de catering.
Toch maar weer een groepsfoto, blijft leuk! Warm worden in het clubhuis.
Dirk bedankt iedereen en verteld wie de winnaars zijn. En hier zijn ze dan, Gert (li) en Mees, het kerstkoppel van 2018!