Verslag 13e gezelligheidswedstrijd 5 oktober 2022

Vandaag is alweer de één na laatste gezelligheidswedstrijd van 2022 gevist. Er waren 25 deelnemers en er is gevist aan de westzijde van de Arkervaart. Het laatste beetje zomer is vandaag in ieder geval definitief weggeblazen uit het land, er stond een stevige herfstwind (kracht 4 tot 6) vanuit het zuidwesten. Dit betekende dat de wind nogal van opzij kwam, met als gevolg een behoorlijke golfslag en onderstroom. De hinder door boten viel vandaag gelukkig erg mee, slechts 2 lege vrachtboten kwamen tijdens de wedstrijd langs.
De vis werkje vandaag aardig mee, er is heel redelijk gevangen, namelijk totaal ruim 68 kilo en dat is de beste vangst van dit seizoen. Brasems zijn er bijna niet gevangen, wel veel bliek vandaag afgewisseld door wat kolblei en een enkele voorn, baars, pos of grondel. Deze keer werd Jan Schoonewelle eerste met 7140 gram, tweede werd Marius Jansen met 5730 gram en derde werd Breun Bokhorst met 4320 gram. Heren, van harte gefeliciteerd met deze resultaten!
De smiley ging er vandaag niet uit, de aanmoedigingsprijs ging naar Ruud van Dorst. Hij ontving een prijs die door onze sponsor Hengelsportcentrum Nijkerk ter beschikking werd gesteld.
Om 16.00 uur was de prijsuitreiking en iedereen had een prijsje. Mede dankzij onze sponsoren (Hengelsportcentrum Nijkerk, Sensas en Opel Henri en Herman) en de vrijwilligers van de kantine was dit allemaal weer mogelijk, dank hiervoor!
De volgende wedstrijd is op 19 oktober. Dat is de laatste gezelligheidswedstrijd van 2022 en dan sluiten we af met een heerlijk buffet.