Triest bericht

Ons bereikte het verdrietige bericht dat onze buurman Herman van Davelaar is overleden. Niet iedereen van onze vereniging zal Herman kennen, maar hij was de beste buurman die je maar kunt bedenken. Met name huidige en oud-bestuursleden maar vooral ook onze mensen van de voormalige en huidige onderhoudsploeg weten als geen ander hoe Herman altijd bereid was om als het nodig was de vereniging bij te staan bijvoorbeeld met zijn tractor, maaidek en sleep. Als bestuur hadden we een goede relatie met hem en we spraken elkaar regelmatig. Hij hield ons terrein in de gaten en andersom hielden wij in de gaten wat er bij hem op het erf gebeurde. Waren er kansen (een plan voor windmolens) of bedreigingen (verbreding van de A28) dan probeerden we altijd zoveel mogelijk met elkaar op te trekken en informeerden we elkaar direct over e.e.a. Verschillende leden en oud-leden kwamen met enige regelmaat bij Herman op bezoek. Sommige van hen kwamen bijvoorbeeld elk voorjaar met hun kleinkinderen even bij de lammetjes kijken, hetgeen Herman altijd zeer op prijs stelde. En, als er dan eens een lid was die zijn auto per ongeluk in de sloot parkeerde -omdat die vooruit versnelling wel erg dicht bij de achteruit versnelling zat- dan was Herman nooit te beroerd om te helpen de auto weer op het droge te krijgen. Kortom een geweldige buurman!

Helaas bleek halverwege dit voorjaar dat het met de gezondheid van Herman niet goed ging. Al snel bleek dat hij ernstig ziek was met weinig uitzicht op genezing. Herman is 60 jaar geworden. Wij zullen hem persoonlijk maar ook als vereniging zeer missen.