Verslag 10e gezelligheidswedstrijd 24-08-2022

Ook de tiende gezelligheidswedstrijd van 2022 is onder tropische weersomstandigheden met 30 deelnemers gevist aan de westzijde van de Arkervaart. Voor de vierde keer op rij was het erg warm, ook vandaag weer iets meer dan 30 graden. En vandaag was er nagenoeg geen wind, dus het was behoorlijk puffen en zweten. Vanwege het rustige weer en de warmte was er wel blauwalg, maar gedurende de wedstrijd werd dat gelukkig wel minder en waaide het wat naar de overkant.
Van de vrachtboten hadden we weer weinig hinder, halverwege de eerste helft kwam er een volle vrachtboot langs, verder bleef het de hele dag rustig. Wel was menigeen afgeleid door een suppende dame die, waarschijnlijk vanwege de warmte, topless voorbij kwam varen.
De vangst was wel redelijk, net zoals 2 weken geleden is er in totaal weer ruim 54 kilo gevangen. Brasems zijn er niet gevangen, wel een enkele mooie bliek en verder veel kleine vis. Deze keer werd Jan Schoonewelle eerste met 4230 gram, tweede werd Hans van Essen (jawel, opnieuw zat hij op een staartplek) met 3480 gram en derde werd Hans Kraak met 3400 gram. Heren, van harte gefeliciteerd met deze resultaten!
De smiley ging vandaag naar Hans Kraak, de aanmoedigingsprijs ging naar Adrie Jong en Eel. Beiden ontvingen een prijs die door onze sponsor Hengelsportcentrum Nijkerk ter beschikking werd gesteld.
Om 16.00 uur was de prijsuitreiking en iedereen had een prijsje. Mede dankzij onze sponsoren (Hengelsportcentrum Nijkerk, Sensas en Opel Henri en Herman) en de vrijwilligers van de kantine (ook deze keer was het in de kantine warmer dan buiten, topprestatie weer!) was dit allemaal weer mogelijk, dank hiervoor!
De volgende wedstrijd is op 7 september.