Verslag Jeugdvisnacht 12-13 augustus ’22

Allereerst wil ik alle sponsoren Raven Lelystad, Hareco Sliedrecht, Hengelsportzaak Utrecht , hengelsport centrum Nijkerk, de karpergigant, het kippenpaleis, Het gouden ambacht en alle mensen die ook een duitje voor de jeugd gesponsord hebben hartelijk bedanken voor jullie hulp en bijdragen. Zonder jullie was het niet gelukt!!!

Als mede ook een hartelijke dank aan het barpersoneel, alle vrijwilligers en begeleiders. Ik hoop dat ik ook volgend jaar weer op jullie allemaal mag en kan rekenen!!!

 

Na maanden voorbereidingen was het eindelijk zover, de jeugdvisnacht van 2022 was een feit!! En wat een mooie opkomst hadden we, het werden er uiteindelijk 19, jongens en zelfs een paar meiden die zeker niet onderdeden voor de jongens.

We begonnen op vrijdag om 10 uur, alle kinderen kregen hun doosje met maden, een zak boilies, een prachtige groene pet en een groen keycord. Ook kregen degene die zelf geen hengel of piepers hadden deze op dit moment van de vereniging in bruikleen. Ook stonden de tentjes al door onze vrijwilligers en de terreinbeheerder al helemaal op en top klaargezet. Dus nog even de stretchers of luchtbedjes met dekens erin zetten en ze konden aan de slag nadat ze hun plek toegewezen kregen.

Bert v. Dasselaar bracht de kinderen en begeleiders naar de toegewezen stekken zodanig ze niet alles de hele plas rond moesten slepen. Dus dat scheelde weer een hoop op en neer lopen.

En ja de tafels met prijzen stonden al opgesteld en vele kinderen waren helemaal blij met al het moois dat gedoneerd en of aangekocht was. Uiteraard de hoofdprijs van een feederhengel met molen en draad en alle andere benodigdheden dat was toch wel iets om helemaal super je best voor te doen!! Dus alle kinderen deden er echt alles aan om deze te bemachtigen!

Om 12 uur werd er een heerlijk lunchpakket met snoep en chips en veel ander lekkers door het barpersoneel gemaakt en rondgebracht door Bert en Nick.

Tussendoor werd er drinken en ijsjes gebracht zodanig niemand heel lang hoefde te wachten met dit warme weer, en dat was het zeker wel HEEL WARM poeh poeh… Maar dat mocht de pret niet drukken gelukkig!!

S’avonds kregen we lekkere kip gedoneerd door het kippenpaleis en met patat van hoop op geluk en een lekkere saus erbij, wat smaakte dit goed !!! Later op de avond kregen we nog lekkere bitterballen rondgebracht met wat extra drinken en zo konden we de nacht weer door.

’S ochtends kregen we nog een heerlijk ontbijt met gebakken eitjes en allerlei ander lekkers. Toen om 12 uur de jeugdvisnacht voorbij was kregen we nog patat met allerlei lekkere snackjes en drinken.

Nu en dan werd er toch wel heel wat visjes gevangen, ook zijn er in totaal 5 karpers gevangen met gezamenlijk wel een gewicht van in totaal 60,5 kg wat toch zeker niet verkeerd is van die jongelui. Ook werd er een steur gevangen van 93 cm! Die werd door Danielle gevangen en wat was ze trots en mocht ze uiteraard ook zijn want hiermee won ze wel de prijs van de grootste steur.

Wesley van de Pol heeft uiteindelijk gewonnen met maar liefst 33 vissen, waarvan 2 karpers met een gezamenlijk gewicht van 25,4 kg waardoor hij de prijs van het meeste gewicht karpers heeft gewonnen en de hoofdprijs de Feederhengel voor de meeste vissen!

En dan konden we met alle vrijwilligers die er nog waren alle tenten en hengels, piepers en alle andere spullen weer netjes opruimen en alles terug naar zolder klaarleggen voor volgend jaar!!

Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in en hoop jullie volgend jaar weer massaal te mogen verwelkomen en het weer een waar feestje van te maken!

Groetjes Inge de Jong