Verslag 9e gezelligheidswedstrijd 10-08-2022

De negende gezelligheidswedstrijd van 2022 is, net als de vorige 2 wedstrijden, onder tropische weersomstandigheden met 30 deelnemers gevist aan de oostzijde van de Arkervaart. Opnieuw was het dankzij een aardig briesje nog een beetje uit te houden langs de waterkant. Dit keer zorgde een noordoosten wind voor wat verkoeling, maar warm was het wel.
Van de vrachtboten hadden we weer weinig hinder, tussen 8 en 9 uur kwamen er 3 volle vrachtboten voorbij, maar tijdens de wedstrijd kwam er slechts één lege vrachtboot langs.
De vangst was wel redelijk, maar wel slechter dan vorige week. Totaal is er ruim 54 kilo gevangen. Er zijn enkele brasems gevangen en verder veel (kleine) blieken, baarzen en voorns. Deze keer werd Hans van Essen eerste met 5340 gram, hij maakte dankbaar gebruik van de kopstek. Tweede werd Marcel Rutten met 4830 gram en derde werd Ton Post met 3920 gram. Heren, van harte gefeliciteerd met deze resultaten!
De smiley ging er vandaag opnieuw niet uit, de aanmoedigingsprijs ging naar Ruud van Dorst. Hij ontving een prijs die door onze sponsor Hengelsportcentrum Nijkerk ter beschikking werd gesteld.
Om 16.00 uur was de prijsuitreiking en iedereen had een prijsje. Mede dankzij onze sponsoren (Hengelsportcentrum Nijkerk, Sensas en Opel Henri en Herman) en de vrijwilligers van de kantine (ook deze keer was het in de kantine warmer dan buiten, topprestatie weer!) was dit allemaal weer mogelijk, dank hiervoor!
De volgende wedstrijd is op 24 augustus.