Verslag 8e gezelligheidswedstrijd 03-08-2022

De achtste gezelligheidswedstrijd van 2022 is, net als de vorige wedstrijd, onder bijna tropische weersomstandigheden met 28 deelnemers gevist aan de westzijde van de Arkervaart. Ook nu was het dankzij de wind nog een beetje uit te houden was langs de waterkant. Een stevige wind vanuit W/ZW zorgde voor wat heerlijke verkoeling.
Het was vandaag gelukkig erg rustig met de boten; een volle vrachtboot kwam vlak na het eindsignaal, verder hebben we geen last gehad van vrachtboten, er kwamen alleen enkele pleziervaartuigen langs.
De vangst was wel redelijk, het was de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Totaal is er bijna 63 kilo gevangen. Er zijn enkele brasems gevangen en verder veel blieken en voorns. De grootse vis had Breun Bokhorst, maar helaas voor hem was dat een snoekbaars en die telt niet mee. Opnieuw werd Jan Schoonewelle eerste, hij had een mooie brasem en een mooi partijtje blieken en voorns, totaal goed voor 6490 gram. Tweede werd Rien Rond met 4940 gram en derde werd Willy Splithof met 4840 gram.
De smiley ging er vandaag niet uit, de aanmoedigingsprijs ging naar Jan van de Poppe. Hij ontving een prijs die door onze sponsor Hengelsportcentrum Nijkerk ter beschikking werd gesteld.
Om 16.00 uur was de prijsuitreiking en iedereen had een prijsje. Mede dankzij onze sponsoren (Hengelsportcentrum Nijkerk, Sensas en Opel Henri en Herman) en de vrijwilligers van de kantine (ook deze keer was het in de kantine warmer dan buiten, topprestatie weer!) was dit allemaal weer mogelijk, dank hiervoor!
De volgende wedstrijd is op 10 augustus.