De gezelligheidsviswedstrijden zijn weer begonnen. (09-06-2021)

1e Gezelligheidswedstrijd 09-06-2021  Nu de coronaregels, ook wat betreft het wedstrijdvissen, zijn versoepeld is het weer toegestaan om alleen voor leden interne viswedstrijden in clubverband te organiseren uiteraard met inachtneming van de nu geldende coronaregels.Nadat de Witviswedstrijd-commissie afgelopen zaterdag de aftrap heeft gegeven met het organiseren van de eerste wedstrijd is het nu de beurt aan de Gezelligheidswedstrijd-commissie.Het team bestaande uit Jan Schoonewelle, Bren de Jager, Rien Rond en Frits Coert is ongewijzigd gebleven t.o.v. van vorig seizoen. De bar wordt bezet door het team van Henk Stob waar we weer terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

De Loting:

Omdat er meer dan 25 deelnemers, het maximum wat op dit moment wat in het clubhuis is toegestaan, zich hadden ingeschreven hebben we de loting verspreid van 7:00 uur tot 7:30 uur.De kopplek was voor Dick Haisch en aan de andere kant was Jan Schoonewelle de gelukkige.De smiley ging naar Hans van Essen. Die mocht de verrassing bon, aangeboden door Hengelsport Centrum Nijkerk, in ontvangst nemen.

De wedstrijd:

We hadden schitterend weer met weinig wind uit W draaiend naar NW en een heerlijke temperatuur rond de 25 graden en veel zon. Dus insmeren was geen overbodige luxe.Er werd gevist aan de westkant van steknr.1 t/m stek nr.47.Het beginsignaal van 9:00 uur werd met 10 minuten uitgesteld door het naderen van 2 boten die nogal wat golfslag en stroming teweegbrachten wat niet goed is voor je voerplek.

Afgelopen zaterdag werd er in totaal maar 38 kilo gevangen dus hadden we vandaag een uitdaging.

Vandaag, met 48 kilo, is het iets beter gegaan vooral op de twee kopplekken is er goed gevangen.

Op steknr. 1 heeft Dick Haisch maar liefst 6,955 kg gevangen wat hem de 1e prijs opleverde en aan de andere kant op steknr. 47 mocht Jan Schoonewelle met 5,750 kg ook niet mopperen die daarmee 2e werd. Als 3e is geëindigd Hans Kraak met 5,350 kg.

Jongens, hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat.

Zo zie je maar dat een kop plek toch voordeel “kan” opleveren, moet je natuurlijk nog wel kunnen vissen .

Wegens verstek laten gaan van Mees Hofland bij de prijsuitreiking is de aanmoedigingsprijs gegaan naar Jan de Hooyer.

Deze wedstrijd werd mogelijk gemaakt door onze vrijwilligers en de volgende sponsors waarvoor onze dank.

Tot ziens bij de volgende wedstrijd op 23 juni.

Frits Coert

Gezelligheidswedstrijd-commissie