Kerstvissen 2020

Een klassieke Kerstwedstrijd houden op het terrein bij van Rootselaar was niet mogelijk omdat we geen wedstrijden mochten organiseren en we ook geen verkeerd beeld wilden oproepen. In de regel zat wel een uitzondering: toegestaan is dat volwassenen mogen trainen mits de deelnemers maximaal met 2 personen in hun eigen bubbel zitten. Individueel vissen was overigens gewoon toegestaan.

De Gezelligheidswedstrijdcommissie kwam daarom met het idee om dan maar een stuk water te reserveren op Snake Lake (De Berenkuil) en de mensen daar individueel gelegenheid te bieden om kennis te maken met deze tak van sport. Dus geen wedstrijd (hoewel die daar wel toegestaan waren onder een streng corona-protocol), maar een training in een nieuwe sportvistak. Om toch enigszins bij de geest van het normale Kerstvissen te blijven werden wel de deelnemers in koppels van 2 geloot om elkaar te kunnen adviseren bij de techniek van commercial fishing. Geen traditioneel koppelvissen want ieder moest op zijn eigen aangewezen visplek blijven, maar met ca 7 meter onderlinge afstand nog wel op gehoor en praat afstand. Tussen de verschillende koppels werd een stek leeghouden. We moesten we ons voegen naar het corona-protocol van De Berenkuil, waar de eigenaar (Hendrik) en Frits (de organisator) strak op toezagen. Dat bleek geen probleem.

Traditioneel werd in de pauze erwtensoep (gemaakt door Griet; bedankt daarvoor!) en een broodje worst geserveerd. Ook dat ging dit keer strak geregeld om de 1,5 meter onderlinge afstand te handhaven. Dat liep gelukkig allemaal best wel gedisciplineerd. Henk aan de ene kant van de stint soep opscheppen en een broodje worst maken en de afhaler aan de andere kant van de kar. Ondertussen Frits en Hendrik er op toezien dat Henk weg stapte voor je de soep mocht pakken en dat je ook daarna 1,5 m afstand hield als je de collega’s nog iets wilde toeroepen op weg terug naar je stek. Als je onderweg even te lang bleef staan werd je direct toegeroepen om terug te gaan naar je stek.

De vangsten bestonden uit voornamelijk kleine karpersoorten (schub, spiegel en goudkarper) variërend in gewicht tussen 300 gr en ca 3 kg, blankvoorn, winde en jonge brasem.

Als verrassing achteraf bleek dat er nog een paar sponsors zich gemeld hadden bij de commissie. Met dank aan Marcel Bakker en het BONI distributiecentrum voor de kerstpakketten, waar we de vrijwilligers mee konden bedanken. Verder dank aan de sponsors Opel dealer Henri & Herman uit Amersfoort, Hengelsport Centrum Nijkerk en De Berenkuil. Na afloop zijn de vangsten gewogen en we hebben achteraf besloten dat we die gewichten gebruiken om de door de sponsors verstrekte aardigheidjes te verdelen aan de 3 koppels met de hoogste gewichten. Deze “prijzen” zullen bij de betreffende deelnemers worden bezorgt.

Natuurlijk vooral ook dank aan de Gezelligheidswedstrijdcommissie en de vrijwilligers die het gemaakt hebben om in deze vervelende tijd zo goed mogelijk te gaan Kerstvissen in de geest van onze vertrouwde Kerstwedstrijd. Getuige de reactie van de deelnemers werd alles zeer op prijs gesteld en vond men het vissen op een commercial water een heel erg leuke ervaring.

Ook onze dank aan De Berenkuil voor het ter beschikking stellen van Snake Lake tegen een gereduceerd tarief, het loten en het verzorgen van het wegen.

Zie ook de foto’s van het kerstvissen.

Totaal kerstvissen