Koppel-Kerstvissen 19 December 2020! Aanvullend document.

Er wordt gevist bij de Berenkuil in de Snake-Lake, verwachte vissoort kleine en grote karpers en div. soorten witvis. Hengelkeuze vrij dus vaste stok, werp, feeder of matchhengel.

De koppels worden vooraf door de organisatie geloot, je zit naast je koppelmaat maar wel ieder op een stek. Er wordt tussen ieder koppel een stek overgeslagen

Benodigdheden (steknummer, voerpellets, afvalzakje en een mondkapje) ophalen:  vanaf 8:45 uur

Aanvang: 10:00 uur
Pauze: 12:15 tot 12:45 uur
Einde: 15:00 uur

 

Iedere deelnemer ontvangt voerpellets, afvalzakje en een mondkapje. Voor dit doel staat er bij de ingang van de Berenkuil iemand van de organisatie die jou de bovengenoemde benodigdheden geeft. Het advies is om op dat moment je mondkapje op te doen en die af te doen als je op je stek bent.
Dus het bovenstaande gebeurt allemaal vanuit de auto.

Ga direct door naar de parkeerplaats van de Snake-Lake en jouw gelote stek. Je mag meteen beginnen met het opbouwen van jouw uitrusting nadat je als eerste je leefnet uitgelegd hebt op het gras (zie regels hier onder). Heb je hulp nodig om je spullen van de parkeerplaats naar je stek te brengen vraag dan om hulp aan de organisatie. Dit geldt natuurlijk ook weer voor het terugbrengen naar de auto.

Het Snake-Lakereglement wijkt af van het clubreglement. Hieronder volgen een paar van die regels.

  • Grondvoer mag alleen worden toegepast door te “cuppen”;
  • Elastiek is verplicht bij de vaste stok;
  • Vissen zonder weerhaak verplicht (dichtknijpen van de weerhaak is toegestaan!);
  • Leg bij aankomst als eerste je leefnet uit in het gras. UV licht doodt eventuele schadelijke organismen. 15 minuten voor aanvang mag je net te water.Leg je leefnet voor aanvang van het vissen achter je. Een kwartier voor aanvang van een wedstrijd mag je leefnet te water;
  • De schep- en leefnetten moeten fijnmazig te zijn;

Voor het complete reglement van de Snake-Lake klik dan HIER. Bij deelname gaan wij er vanuit dat je het reglement hebt gelezen.

Voorafgaande aan de wedstrijd wordt er, bij jou op je stek, een bakje koffie gebracht.

In de pauze blijf je bij je eigen stek of je kunt naar je koppelmaat toe met in achtneming van de 1,5 m regel. Een mondkapje dragen is altijd toegestaan, maar het is geen vervanging van de 1,5 m regel! Soep, broodje- worst en drinken wordt op de stek geserveerd door Henk van de bar-commissie.

Wanneer het eindsignaal heeft geklonken blijf dan bij je stek in afwachting van het wegen.
Tijdens dit weeg-moment legen de deelnemers zelf de vangst in de weegzak.
Het is niet toegestaan om mee te lopen met de weegploeg!
Als je vangst gewogen is en je spullen zijn opgeruimd, dan is het tijd om naar huis te gaan. Bij het verlaten van de locatie staat de voorzitter klaar om jou de kerstpresentjes te overhandigen via een soort van drive-through. De uitslag volgt zo snel mogelijk op de verenigingswebpagina en -Facebook.
Voor de eerste 3 koppels hebben enkele van onze sponsors (HCN, Henri & Herman en De Berenkuil) een aardigheidje ter beschikking gesteld. Deze zijn op te halen bij Hengelsport Centrum Nijkerk.

 

HOUDT MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR
HEB JE KLACHTEN MELD JE DAN AF BIJ DE ORGANISATIE EN LAAT JE TESTEN

Namens het bestuur en de organisatie wensen wij jullie veel visplezier en een goede vangst.