“Triest bericht” (23-07-2020)

20140911_172259 verkleind

Bericht van overlijden van Dik Hovestad

Vandaag 22 juli 2020 bereikte ons het droeve bericht dat ons lid Dik Hovestad op 18 juli 2020 overleden is. Dik was een begenadigd vaste stok wedstrijdvisser. Als het maar even kon viste hij de open wedstrijden bij onze vereniging mee. Een wedstrijd die hij daarbij nooit oversloeg was het concours. Bij de mensen die onze kantine runnen was hij vooral bekend als die man die altijd rode port dronk. Hij was de enige die dat dronk en dat was dus altijd weer paniek om daar een fles van tussen de voorraad te vinden. Zijn commentaar was dan altijd “je wist toch dat ik meedeed!”. Gelukkig hadden we altijd wel ergens een fles liggen. Hoewel hij al jaren lid was van onze vereniging viste hij de competities toch het liefst bij zijn ”eigen cluppie” in Rhenen.  Dik had het hart op de tong. Hij was kritisch maar bleef daarbij ook redelijkheid in het oog houden.

Dat Dik niet alleen in witvissen geïnteresseerd was bleek wel toen onze Zeepier hem op de terugtocht van een visvakantie in Noorwegen in 2014, geheel onverwacht tegenkwam op de ferry van Oslo naar Kiel. Dik bleek met een groep mannen op het Trondheimfjord te zijn gaan vissen. Zeepier met zijn groepje visvrienden heeft toen een heel gezellige avond gehad met Dik in één van de restaurantjes in de winkelstraat op de boot van de Colorline (als je die boot kent weet je waar Zeepier het over heeft).

We zullen Dik missen als lid, vriend en collega (wedstrijd-) sportvisser en wensen vooral de familie, maar ook zijn vrienden en kennissen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.