Jeuk aan de hengel! (23-05-2020)

Op zaterdag maar eens samen langs de vaart gereden, zien of er bekenden aan het water zitten. Door die rot ziekte mogen we geen wedstrijden vissen dus geen competities, gezelligheid enz. Dan mis je niet alleen het vissen maar ook de sterke verhalen en lol hebben samen.

Er waren veel Hoop Op Gelukkers aan de vaart, even een paar opnoemen (wegens de privacy wet alleen de voornamen) Rien, Frits, Marinus (en zijn vrouw natuurlijk), Gert, Breun, Klaas, Adri, Henk, Willem, Rinus, Rijk en Hans om er zo maar even een paar te noemen. En iemand die we al heel lang niet hadden gezien, Toon uit A`foort! Dat was even weer heel leuk om die te zien en te spreken.

De vangsten waren niet best, veel hele ieniemienie kleine visjes. Natuurlijk hier en daar uitschieters erbij, maar geen foto`s van kunnen maken. De wind draaide maar heen en weer, soms achter en even later weer dwars op de vaart uit noordelijke richting (zou Jan Pelleboer zeggen). Dan was het gelijk effe een jasje kouder.

Bij veel even stilgestaan op gepaste afstand en lekker even geouweneelt samen. Pier en Wipper hebben weer vele mooie anekdotes en visserslatijn gehoord, en gelachen natuurlijk! Dan pas besef je hoe belangrijk die competities zijn voor ons, sociale contacten hebben we echt nodig samen met de drang om te presteren in een wedstrijd. Velen vroegen ons of er in september nog wedstrijden kwamen, dat weten wij ook niet maar ik denk dat Hans, Frits en Andries zeker als ze de kans krijgen nog een paar witvis en karperwedstrijden zullen neerzetten als het kan en mag.

Voor nu mogen we blij zijn dat we nog mogen en kunnen vissen en toch ook samen aan het water even de waan van de dag kunnen vergeten en natuurlijk een vis(je) kunnen vangen.

 

Wees gelukkig, blijf gezond en vis vangen!

 

Gr Pier en Wipper.