Vissers houd afstand!! (05-04-2020)

Vissers, er moet ons iets van het hart.

In deze moeilijke onzekere tijd is even er tussenuit met de hengel heerlijk. En natuurlijk weten we dat we afstand moeten houden en dergelijke.

Aan de Arkervaart is dat makkelijk, de stekken liggen zo`n 14 meter uit elkaar dus is van afstand al te zien dat het goed zit. Maar omdat veel vissers nu geen wedstrijden kunnen vissen gaan ze vrij vissen, dus ook aan de vaart. Zo zitten er makkelijk 40 a 50 vissers langs de vaart. Met meer dan 130 stekken kan dat makkelijk toch?

Toch zijn er mensen die denken dat het een wedstrijd is, waarom?

De moderne witvisser heeft een plato met kist of compleet visstation bij zich, zijtafels, afsteekrol(len) steunen voor de topsets en nog veel meer. Dit lijkt dus al snel een wedstrijd door de uitrusting. Heb je dat leefnet nu echt nodig? Geen net is niet wegen is dus geen wedstrijd. Moeten er 4 topsets op de steunen en een op de hengel? Waarom niet 1 topset er naast of in het gras? Kortom bedenk eens hoe anderen tegen jullie aankijken en handel daar naar.

Aan de plas is het ook weer leuk druk, ondanks dat controleurs en BOA’s vragen om afstand te houden wordt daar erg lacherig over gedaan. Natuurlijk is het even samen praten makkelijk met de hengels in de steunen met de piepers aan. Maar praten kan ook op afstand, als je naar het toilet moet of iets uit de auto haalt loop dan ruim om de vissers heen. Vissers moeten ook zo gaan zitten op de stek dat men er ook ruim langs kan natuurlijk. Denk even na voordat je iets doet voordat een handhaver je dat gaat vertellen, dan is het te laat.

De BOA`s en politie gaan deze week in Nijkerk starten met een speciaal team die alleen maar controleert op samenscholing! Ook langs het water dus. En even voor de duidelijkheid, ze waarschuwen niet meer! Gelijk op de bon. Ook al zeg je dat je in het bestuur van Hoop Op Geluk zit, jammer dan want daar gaat je zakgeld.

Tevens wordt er verslag gedaan aan de burgemeester, zijn er veel overtredingen te melden kan hij het vissen zo verbieden! Laten we zorgen dat we onze zorgen even kunnen vergeten aan het water, ook de komende maand(en)

 

Blijf gezond en op afstand!

 

Hoop Op Geluk

handelingskader-corona