Update coronavirus sportvisserij (27-03-2020)

Bijna iedereen zit nu thuis en het is prachtig weer, we weten dat dit hengelkoorts opwekt. De enige manier om van de hengelkoorts af te komen is om te gaan vissen. We zien dus ook dat er overal gevist wordt. Door de wedstrijdwerkeloosheid onder de wedstrijdvissers zien we dat deze groep zich bij gebrek aan georganiseerde wedstrijden aan het verspreiden is, echter wel over wedstrijdwateren. Op zich is daar niets op tegen. Als je rekening houdt met de maatregelen en regels dan kun je dat gewoon doen. Wel willen we graag benadrukken dat we met zijn allen daarmee ook een belang hebben. Dat belang is dat we vooral laten zien dat we ons aan de regels houden. Immers anders krijgen we maar zo -net als in sommige omringende landen- dat er toch door de overheid een verbod op sportvissen uitgevaardigd wordt!

 

Het bestuur wil de leden oproepen om zich niet alleen aan de regels te houden, maar ook vooral ervoor te zorgen dat er geen verkeerd beeld ontstaat van het gedrag van hengelsporters. Er zijn immers altijd opportunisten die met dat verkeerde beeld zullen proberen te streven naar een totaal sportvisverbod! Inmiddels zijn er al Kamervragen over sportvissen in deze crisis gesteld. Er zitten dus partijen op het vinkentouw!

 

Het is o zo verleidelijk om als er al mensen zitten te vissen op de eerstvolgende stek aan te sluiten. Op 15 meter afstand voldoe je aan alle regels en je zit dan wel nog net binnen gehoorsafstand van de buurman. Je denk niets aan de hand is, maar het geheel van een rijtje sportvissers straalt wel het beeld uit of er een georganiseerde wedstrijd gaande is. Niet goed dus! Niet doen dus! Zoek een rustig plekje elders of neem meer afstand (liefst onregelmatige afstand)!

 

Zie ook: https://www.sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/21068/update-coronavirus-sportvisserij.html?utm_source=Campagne_HSV_27-03-2020&utm_medium=email&utm_campaign=Update_corona_en_sportvisserij_nieuw_viswater_karperzorg_en_meer

 

Het bestuur.