21 maart = Landelijke opschoondag (10-02-2020)

Beste verenigingsleden en andere geïnteresseerden,

Aanstaande zaterdag 21 maart is het weer de landelijke opschoondag. Ook bij Hsv Hoop Op Geluk gaan we dan weer aan de slag. Zoals elk jaar is dit voor ons zo’n beetje de aftrap om te gaan warmdraaien voor het nieuwe seizoen. Verder worden we zoals elk jaar ook nu weer bijgestaan door mensen van de vereniging van Natuurfotografen en het IVN.

We ruimen zwerfvuil op langs de waterkanten zoals langs de Arkervaart, onze plas en in de omgeving langs bij voorbeeld het Junckerpad en het kanaaltje langs de Sluiswachter. Daarnaast doen we onderhoudsklusjes om ons viswater, visstekken en ons terrein en gebouw bij Plas Watergoor gereed te maken voor het nieuwe seizoen. We hebben weer talloze klusjes van lappen van de ramen, tot schoonmaken van de bebording op ons terrein, schoonmaken van de visbotenhaven, snoeiwerk, vrij van planten steken van de van de visstekken langs de Arkervaart, opknappen van de bijenwal en het kruidenperkje dat er net voor ligt, vuil ruimen op en langs het vogeleiland, verwijderen van braamstruiken en takken verzamelen en vooral vuil ruimen natuurlijk.

 

Vanaf 08:00 staat bij ons in het clubhuis (Watergoorweg 87A, Nijkerk) de koffie klaar. Zo rond 08:30 gaan we groepjes samenstellen en de taken verdelen zodat we zo om 09:00 op pad kunnen. In loop van de ochtend worden alle groepjes voorzien van koffie en een versnapering. Om 12:00 meldt iedereen zich dan weer bij het clubhuis aan de Watergoorweg waar dan even tijd is een en drankje en we dan de lunch geserveerd hebben (dit keer stamppotten). Om 13:00 gaan de ploegjes weer op pad om de laatste restjes werk te doen en de boel op te ruilen. Zo vanaf 14:30 á 15:00 komen we dan weer bij elkaar in het clubhuis om de spullen in te leveren en nog wat na te praten onder het genot van een drankje.

locator

In verband met het klaar maken van de lunch hoor ik graag of je aanwezig zult zijn en met hoeveel personen. Mocht je een speciaal dieet hebben meldt dit dan even, dan houden we daar rekening mee! Het doorgeven kunt u doen bij Dirk Wever via email.