Een trieste mededeling. (12-01-2020)

RK-GW01 SAMSUNG CAMERA PICTURES Op zaterdagmiddag 11 januari hebben wij kennisgenomen van het overlijden ons actieve lid en vrijwilliger Gert Worst.
We wisten al enige tijd dat het minder goed ging, maar zijn overlijden komt voor ons toch onverwacht. Nog vorig jaar november zaten zijn vismaten met hem aan het water om zich op verschillende plekken in het land in wedstrijden aan elkaar te meten.

De meesten zullen Gert kennen als een uitstekend en bekend wedstrijdvisser. Vissen en vooral wedstrijdvissen was zijn grote passie. Vele honderden wedstrijden heeft hij samen met zijn team overal in Nederland gevist. In zijn werkzame leven wist hij ondanks zijn drukke werk altijd wel tijd te vinden voor zijn passie. Nadat hij met pensioen was gegaan viste hij -als de zorg voor zijn vrouw het toeliet- zelfs meerdere malen per week wel ergens individueel een wedstrijd. Diverse malen wist zijn team de selectiewedstrijden voor het NK te winnen. In 1979 wist hij met zijn team zelfs Nederlands Kampioen Korpsen te worden. Ook op individueel vlak is het hem vaak gelukt om via de selectiewedstrijden aan het Nederlands Kampioenschap Individueel te mogen deelnemen. Eveneens in 1979 leverde hem dat persoonlijk de titel van Nederlands Kampioen Individueel op.

Eind september wist hij met zijn team nog het Concours van onze vereniging te winnen en was hij winnaar in zijn vak.

Voor onze vereniging organiseerde Gert sinds 2014 de gezelligheidswedstrijden en nam deel aan zomercompetities en winterwedstrijden. Daarnaast was hij regelmatig aanwezig om hand en span diensten te verlenen zoals bij de Vismiddag van het Vakantiespektakel.

Namens de leden wensen wij in het bijzonder zijn familie, maar ook vrienden en zijn teamleden sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Het Bestuur