Breaking News

Is Rien van Dasselaar bekeerd?

 

Afgelopen zaterdag bereikte ons het bericht dat het dagelijks bestuur is gezien vissend in de haven kom. Op zich niets bijzonders, want alleen de winter hebben die mannen daarvoor wat tijd. Wat maakt dit bericht bijzonder is dat geconstateerd is dat ons aspirant secretaris Rien van Dasselaar al vissend bij de bij de groep gezien is. Natuurlijk konden we het niet nalaten bevestiging van dit bericht te zoeken. Gelukkig waren ook Bren, Mees en Arjan die ochtend aan de havenkom aan het vissen. Desgevraagd deelden zij mee dat het inderdaad zo was dat het voltallig dagelijks bestuur, aangevuld met Rien van Dasselaar, afgelopen zaterdag in de havenkom aan het vissen waren. Het vermoeden was echter dat er doping in het spel was! 100% bevestiging kregen we niet, maar het verhaal gaat dat Rien van Dasselaar toch wel moest wennen aan de temperatuur (beneden vriespunt).

snert-met-roggebrood

Het verhaal gaat verder dat op het laatste moment zelfs de hulp van Griet van Beek was ingeroepen om hem boven nul te houden. Zou je van een echte karpervisser toch niet verwachten! Gelukkig kwam Griet net op tijd met doping in de vorm van warme soep en saucijzenbroodjes om Rien te redden. Rien bleek zelfs al vis te hebben gevangen met de vaste hengel! Dat geeft je wel te denken! Mees kon gelukkig bevestigingen dat het niet echt om doping ging. In zijn wijsheid (komt met de jaren) had hij bevestiging van zijn vermoeden van doping geeist door de soep te proeven! Gelukkig kon hij daardoor bevestigen dat het echt om erwtensoep ging (en beslist niet de slechtste!) en niet om de vermoede doping! Rien bleek ook niet tot witvisser bekeerd te zijn, maar als een soort van gijzelaar door de rest van het DB ” ingewerkt” te worden!

Tot zo ver: This braeking news!