Zaterdag 28 September 2019 Concours individueel & korpsen
Locatie: Arkervaart aan de Westkant

Deze wedstrijd was de laatste open wedstrijd van het seizoen en zoals gebruikelijk was dit een Concours zowel voor korpsen als individueel. Met vier korpsen á vijf deelnemers en vierentwintig individuele deelnemers hadden we een redelijke bezetting van totaal vierenveertig deelnemers. Er werd gevist in vijf vakken en omdat we op het parcours ruimte genoeg hadden hebben we tussen de vakken een stek vrijgelaten zodat we voor ieder vak een kop en staart stek hadden.

Alle deelnemers zaten te wachten tot de klok 7:30 uur aangaf, het tijdstip dat de loting zou beginnen. Voorafgaande werd de loting procedure uitgelegd waarbij eerst de korpsen aan de beurt waren. Die begonnen met het loten van het vak en aansluitend daarna de stek konden loten. Uit de overgebleven lootjes mochten de individuele deelnemers loten. Voor ieder vak waren ook dit keer weer smileys ? (extra prijs bij de loting) te loten een veiligheidspakket voor in de auto aangeboden door Henri & Herman Opel Amersfoort.

De weersverwachtingen waren niet al te best met matige tot harde wind uit het zuidwesten en kans op regen. Dat beloofde een lastige visserij te worden.
Het beginsignaal klonk klokslag 9:30 uur dus er kon begonnen worden met voeren en eens kijken of de vis wou bijten. Het ging vandaag moeizaam met dit keer geen grote brasems maar wel grote en kleine blieken, een paar mooie grote voorns en veel kleine vis in de vorm van baarsjes, grondels en schele posjes. Na het wegen gauw terug naar het clubhuis “ de Visburg “ waar het rekenwerk kon beginnen. Omdat er dit keer ook korpsen in het spel waren is dat rekenen altijd weer lastig maar dankzij Hans Kraak is het allemaal goed gekomen.
Bij dat rekenen bleek al snel dat je vandaag meer dan 2 kilo moest vangen om kans te maken op de vele geldprijzen en dat deed ook Ben Dekker die 4,710 kg wist te vangen en overall winnaar is geworden en daarmee de individuele extra prijs, aangeboden door Hengelsport Centrum Nijkerk, mee naar huis mocht nemen. Dit waren de vak winnaars vandaag:
Vak A,  Ben Dekker                 4,710 kg
Vak B,  Breun van Bokhorst    3,350 kg
Vak C,  Roberto Evripidou       3,100 kg
Vak D, Ton van de Heuvel       2,810 kg
Vak E,  Bren de Jager              3,060 kg Bij de korpsen was het korps HOG1 de beste met 7 punten.
Alle prijswinnaars hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat. Met dank aan de deelnemers, de vrijwilligers en sponsors die deze dag tot
een mooie en succesvolle dag hebben gemaakt. De Wedstrijdcommissie,
Frits Coert & Hans Kraak

Kijk hieronder voor de complete uitslag.

banner-HCNIJKERK-2017 img0307 img0334
Final Tiles Gallery id=8 does not exist