Jeugdvisnacht 2019

 

Dit jaar is het al weer de 6e keer jeugdvisnacht, er waren maar liefst 20 kinderen dus dat is weer dolle pret.

Dit jaar hadden we 2 meiden en die hebben echt hun mannetje gestaan. Het was weer een hele landverhuizing om iedereen op zijn plek te krijgen, maar iedereen zat uiteindelijk bij hun begeleiders.
Toen moesten we met man en macht lunchpakketjes maken en vol gas met de trekker het eten naar de plek brengen, want aan het water krijg je honger.

Al snel werd de eerste vis gevangen, superleuk maar ook bijna iedereen was er bij. Wij gingen nu met ijs en een lekker slaatje het gat rond want aan het water krijg je snel trek. Hierna werd er nu ook een steur gevangen, de kinderen vonden het maar een rare vis.

Zo tegen vijven gingen we barbecueën, er werd lekker gegeten want aan het water…. We hadden dit jaar weer een echte mysterie gast, Marco Kraal je weet wel van Vis tv! Hij was erg druk maar kon nog even langs komen, Super bedankt Marco! Rust kreeg hij bijna niet, na een hapje te hebben meegegeten (ja ook marco krijgt trek aan het water dus!) even knuffelen met de kinderen en natuurlijk op de foto. Hierna ging Marco nog het gat rond en even bij elk kind kijken op de stek. Ondertussen was het bedtijd (jaja), het was nog lang feest bij de stekken dus slapen ho maar.

Zaterdagochtend ontbijten in de kantine, echte karpervissers eten gebakken ei met spek, de meesten wilden ook het karpermenu, het ging er in als koek. Want na een nacht aan het water…. U raad het al!

Snel terug naar de stek, vissen blijft spannend. Wij gingen nu nog even koek en chips rondbrengen, kan nog net voor het middageten.
En na gedane arbeid is het goed eten, dus tussen de middag een lekker broodje hamburger / frikandel / kroket en een paar patatjes….

Aan alles komt een eind, er is gevangen door de kinders 1 steur, 1 graskarper, 3 karpers, 1 brasem en een stuk of 20 baarsjes waarvan een van 5.2 cm dus de kleinste.

Ik wil graag alle mensen die geholpen hebben SUPER SUPER  SUPER

OOK de sponsoren SUPER BEDANKT

Hsv Hoop Op Geluk, Boni, Griet, Van Wijnen Makelaar en assurantie kantoor, Schilderbedrijf Kuijt, Jan Roubos, Van De Baan Tuinen, Computer service Hoevelaken, Hengelsport Centrum Nijkerk, Kj montagetechniek.

En natuurlijk Marco Kraal bedankt!

Henk.