Jeugdvisnacht 2018

 

Het was weer zo ver, altijd spannend, niet alleen voor de kinderen maar ook voor ons! Donderdag vanaf de middag was er al een grote ploeg helpers bezig om alles voor te bereiden, tenten zetten en stekken opbouwen. Ook in het clubhuis moesten alle tafels anders worden gezet en nog veel meer te doen. Deze ploeg at donderdag gezamenlijk een warme maaltijd in het clubhuis, dat hadden ze zeker verdiend!

Vrijdag om 09.00 uur kwamen de eerste kinderen al binnen lopen en rond 10.00 de rest dus top drukte in de kantine.
Dan snel met de begeleiders mee naar de visstek en vissen maar. Iedereen had lokvoer van Lasebo en boilies van HookUp Baits mee naar het water gekregen, prachtig gebaar van deze trouwe sponsors, bedankt daarvoor. Tevens kregen alle kinderen en begeleider een lanyard (keycord) om met een mooie opdruk, zo was iedere deelnemer goed herkenbaar en heeft iedereen een leuk aandenken. img0323

Nu topdrukte in de keuken want er moesten 45 lunchpakketjes gemaakt worden. Aan het water krijg je snel trek is onze ervaring. Gelukkig krijgen we veel eten en drinken gesponsord van de Boni, waarvoor onze dank. Alles was op tijd gereed dus kon Rino rond op de trekker met de kar om de pakketjes rond te rijden. Dat ging er goed in bij de jonge vissers, trouwens inmiddels werd er ook al vis gevangen dus dat liep lekker.

Rond 15.00 uur weer wat lekkers rond brengen, toen hadden de helpers even rust, pfff. Maar niet voor lang, het werd etenstijd dus warme hap, had ik al gezegd dat je aan het water meer trek krijgt? Op het menu broodje hamburger en kipsaté, was ook zo op. Gewoon 10 kg kipsaté en 75 hamburger weggewerkt met zijn allen. Tel daarbij deze dag alleen al 246 bolletjes en ongeveer 250 blikjes fris dan snapt u hoe druk de kinderen en begeleiders waren met e(vissen)ten.

Al snel werd het 21.00 uur, dus bezoek weg en iedereen naar bed…. nou dus ECHT niet! Er waren een paar kinderen die tot in de late uurtjes door gingen. Er werden in de avond en nacht nog vele vissen gevangen, hard werken voor de jonge vissers.

De volgende morgen waren we al vroeg bezig met het ontbijt, er werden 45 eters verwacht dus werk zat. De keukenploeg bestond trouwens uit Geurie, Rino, Ria, Tamara en Henk (bedankt voor jullie inzet). Aan het water krijg je trek (of had ik dat al gezegd?) dus werden er eieren met spek gebakken en ook tosti gemaakt. Eindscore ontbijt, 50 gebakken eieren, 6 casinobroden (tosti), 15 gekookte eieren, maar echt honger hadden ze gelukkig niet…
De ochtend ging snel, er werd ook weer vis gevangen dus voor iedereen leuk. Om 12.00 uur een lichte lunch bestaande uit lekker vet en veel.

Helaas komt er altijd te snel een einde aan al het plezier, leuke groep en leuke visdagen. Er was best wel veel vis gevangen waaronder Karpers, Steuren, Brasems, Baarzen en zelfs een Snoek! Wij hopen dat jullie een Super leuke visnacht hebben gehad en misschien zien we elkaar volgend jaar weer.

Ik wil bij deze graag de sponsoren bedanken, Boni, Rien van Computerpaniek, HookUp Baits, Bert, Lasebo en Hoop Op Geluk, en zeker even heel veel dank aan onze redders vrijdag Hengelsport Centrum Nijkerk die lieten zien wat echte service is!

En verder iedereen die op wat voor manier ook heeft geholpen om van deze editie van de jeugdvisnacht weer een groot feest te maken!

Henk Stob.

 

Klik op de foto voor een vergroting.