Basis cursus witvissen.

Dag 1 woensdag 5 juni 2019

Vandaag hebben we de kunst van het haken knopen geoefend, dat bleek toch lastiger dan gedacht. Dus eerst maar oefenen met een grote haak. Nadat dit helemaal goed ging dan toch maar dat hele kleine haakje proberen, dat viel nog niet mee!
Natuurlijk moet de innerlijke mens ook gevoed worden dus lekker een patatje gegeten met zijn allen. Dan snel verder, na een uitleg van Nick hoe we een tuigje moeten maken en hoeveel lood eraan moet was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Op naar morgen want dan wordt het tuigjes maken.

 

Klik op de afbeelding voor vergroting.

 

Dag 2 donderdag 6 juni 2019

Vandaag moesten we zelf onze tuigjes knopen en testen in een uitpeilbuis met de loodjes eraan. Omdat deze groep het sneller deed dan verwacht eerst maar even naar buiten toe om bij de grote vissen te kijken in de plas.
Na een warme hap aan het werk, dus nu voor het eerst de hengels optuigen en naar de waterkant. Daar moeten we nog even aan werken, het ging niet helemaal goed. Maar daar leren we allemaal van. Dus op naar volgende week met een nieuwe poging!

 

Klik op de afbeelding voor vergroting.

Dag 3 donderdag 13 juni 2019

Vandaag mochten we dan eindelijk gaan vissen!
het weer wilde helaas niet zo mee werken, dus tussen de buien door toch kunnen vissen. Ook met zijn allen staan kijken bij iemand die aan de plas zat te vissen en toevallig een mooie karper ving (dat was natuurlijk HEEL interessant!).
Nadat we met zijn allen hadden gegeten nog een uurtje naar de waterkant. En nu natuurlijk goed oefenen voor het examen want dan gaan we nog een tuigje maken en het examen doen.
We zien jullie 17 juli. img0284

Dag 4 woensdag17 Juli 2019

Vandaag was de dag van het examen. Erg zenuwachtig waren we niet want het was een makkie………..maar dat tuigje knopen was toch wel iets lastiger dan we ons herinnerden maar dat mocht  de pret niet drukken.

Dan eerst met zijn allen eten en dan op naar de vragen. Een paar waren al snel klaar en konden nog even buiten spelen en toen iedereen klaar was ging Nick alle examens nakijken. Dus in spanning afwachten of je geslaagd was. Het duurde even maar uiteindelijk mochten alle cursisten hun diploma in ontvangst nemen uit handen van onze penningmeester Rien van den Broek. Rien gaf iedereen ook nog een vispet van Hoop Op Geluk.

We hopen dat jullie het allemaal naar je zin hebben gehad en tot de volgende cursus.

Nick en Sabine.

 

Klik op de afbeelding voor vergroting.