Zaterdag 16 december 2017
Kerstwedstrijd

Vandaag een heerlijke visdag gehad, want ondanks het zeer slechte weer de voorgaande dagen en de voorspelling dat er 70% regenkans was viel het allemaal mee. 1 buitje net na de pauze en aan het einde toen de meesten de spullen in de auto hadden. We mochten vandaag weer op het terrein van de familie Rootselaar zitten waarvoor onze dank!

De wedstrijd, de loting zag er heel anders uit, Frits en Hans zaten achter een computer met een scherm er voor, alle plekken werden gelijk ingevoerd en waren ook goed zichtbaar voor de vissers, leuk gedaan mannen! Na de loting op naar het water, ook daar netjes verzorgd, de tent en statafels stonden er al. Na het beginsignaal gebeurde er de eerst 15 minuten niet veel, eigenlijk waren de eerste anderhalf uur zeer rustig, alleen de stekken tegen de havenkom aan vingen vis (kleine baarsjes).

In de pauze konden we even opwarmen met heerlijke snert en een lekker broodje warme Unox worst. En als dorstlesser was er bijna alcoholvrije jachtbitter of Berenburg. Altijd gezellig even bijpraten met de vismaten. We hoorden dat de meesten net voor de pauze aanbeten kregen, dus na de pauze snel op de kist en vissen. En ja hoor de vis kwam ook bij de hogere stekken aan het azen. Wel klein en voorzichtig bijten maar we hadden allemaal vis, zelfs Wes! Al met al weer een om met plezier aan terug te denken. Helaas maar 10 koppels, veel hadden gezien de weersvoorspelling maar niet ingeschreven, jammer.

Zoals altijd had iedereen dezelfde prijs, je vist voor de eer en de gezelligheid.
Zoals altijd waren de ereleden uitgenodigd om na afloop aanwezig te zijn en even samen met de vissers bij te praten. Dirk Wever noemde de vangsten en namen op, iedereen kreeg applaus, een eervolle vermelding toch zeker voor jeugdlid Zephaniah die samen met Rien leuk vis ving.

De beste drie koppels vandaag:
1e Gert Livestro en Rien Rond
2e Dirk Wever en Gert Worst
3e Adrie Meester en Wopke Bekema

Alle mensen die dit weer tot een mooie dag hebben gemaakt bedankt, de organisatie en catering waren weer van een hoog niveau!

Iedereen een mooie Kerst en goed jaarwisseling!
Hopelijk zien we jullie 5 januari bij de nieuwjaarsreceptie.

Pier en Wipper.